Tag gennem alperne på elcykel

Elcykler har i dag lidt af et ry for at være en opfindelse for ældre mennesker med svage led og svært ustabilt energiniveau eller for den knapt så trænede person, der trænger til et lille skub for at komme i gang. Det er dog så langt fra sandheden, som noget kan være. Elcyklen giver helt nye muligheder for alle i familien, ikke mindst, når det kommer til aktive ferier! Læs med om den nyeste trend i alperne her.

Ferie på farten

For mange er ideen om en aktiv ferie umiddelbart meget tiltalende, og cykelferien er en god og billig måde at komme omkring både i Danmark og i udlandet. Men hvis man ikke lige er i super form, kan cykelferien meget vel ende ud i syrestive lægmuskler, ømme baller og uanede mængder armsved. Det er her elcyklen kommer ind i billedet. Elcykler giver stadig en masse motion, man skal nemlig træde i pedalerne, for at de virker. Men man kan få en smule hjælp, når bakken bliver for stejl, eller de sidste kilometer virker uoverskueligt lange.

Elcyklen vinder frem i Danmark, både til den daglige transport, men også til cykelferier rundt i landet. Det er specielt en mulighed for familien med børn i flere aldre, hvor energiniveauet og styrken i de små ben ikke altid er helt den samme. Elcyklen giver også mulighed for at komme længere omkring, måske endda til Tyskland eller Sverige.

Forrygende fart i bjergene

En anden mulighed er at leje en elcykel, når man når frem til sin destination. Der findes de mest fantastiske steder, der er helt ufremkommelige i bil, men som nemt kan nås på elcykel. I Kitzbüheler Alpen i Østrig, har man taget konceptet helt til sig. Her er mountainbiking en ægte sommerpassion, men terrænet måske en smule voldsomt for danskere, hvis største bjergmæssige udfordring et den lille bakke nær Silkeborg, vi så kærligt har navngivet Himmelbjerget.

I Kitzbühler Alpen kan man på svimlende 70 forskellige hoteller leje en elcykel, der kan lades på næsten 60 forskellige ladestationer rundt omkring i bjergene. På hotellerne får man tips og kort til de bedste ruter i bjergene, og så er der bare ikke mange undskyldninger at komme med. Op i sadlen og afsted!

Sådan virker den

Elcyklen er en hjælp, når du har brug for det. I alperne findes cyklerne med fire forskellige indstillinger. Du kan vælge at få bare en smule hjælp, eller du kan flyve afsted med forrygende fart, når motoren hjælper med op til 30 %. Når det går nemt, kan du spare på strømmen og slukke for motoren for en tid.

Elcykelferien i alperne er så bestemt turen værd. Du får set det fantastiske Østrig og nogle af de smukkeste bjerge Europa har at byde på. Men bliv ikke overrasket, når du suser afsted og stadig bliver overhalet af de lokale. Alperne tiltrækker nogle af verden sejeste cykelryttere, der nemt kan give en elcykel baghjul! Men den del behøver du heldigvis ikke fortælle, når du kommer hjem.